Zonnige 17e KlimClassic

images

Traditioneel worden er op Hemelvaartsdag vele hoogtemeters bedwongen tijdens de Klimklassieker van het voorjaar. Na 2 jaar afwezigheid, vond de 17e editie van de KlimClassic plaats. De toerfietsers stond een verrassende nieuwe route van 110 of 180 kilometer te wachten met respectievelijk 1050 en 2020 hoogtemeters.

 

Al in de vroege ochtend verzamelden de fietsers zich bij de start bij het NH Hotel in Maastricht. Een aantal deelnemers had er een compleet fietsweekend van gemaakt door de nacht door te brengen in het hotel. De zon scheen en het was droog, fantastisch weer dus om te klimmen.

 

De nieuwe routes brachten de toerfietsers richting de Belgische Voerstreek en de Ardennen. Zodra de grens met België gepasseerd was, stonden de eerste beklimmingen zoals de Rue de Garage en de Hallembaye al op het programma. De routes bevatten veel onontdekte cols, waardoor het een verrassende route was.

Voor de deelnemers van de 180 kilometer was er een lus met 7 extra beklimmingen uitgezet. De fieters beklommen onder andere de Côte des 36 Tournants, Mur d’Amay en Thier du Moulin.

Onderweg waren er meerdere verzorgingsposten waar de bidons bijgevuld konden worden en er (sport)voeding klaar lag. De koffiestop halverwege gaf de deelnemers weer energie om terug naar Zuid-Limburg te fietsen.

Eenmaal weer terug bij het sfeervolle finishplein in Maastricht ontvingen de deelnemers een welverdiende medaille als herinnering aan de rit. Na de finish werden er nog lang wielerverhalen uitgewisseld onder het genot van een drankje.

We are cycling
De KlimClassic is dé klimtocht van de We Are Cycling toertochtenkalender. Maar ook bij de overige toertochten zijn er enkele beklimmingen meegenomen in de route. Zo is de VAM-berg in Drenthe opgenomen in de Chouffe Classic op 4 juni. Kijk op www.wearecycling.nl voor een overzicht van alle tochten.