Perfect klimweer tijdens de 16e KlimClassic

images

Hemelvaartsdag betekent klimmen tijdens dé Klimklassieker van het voorjaar. Enthousiast en zeer gemotiveerd stonden de toerfietsers vanochtend aan de start bij het NH Hotel in Maastricht voor de 16e editie van de KlimClassic. Een aantal deelnemers hadden zich de voorgaande avond optimaal voorbereid door het We Are Cycling wielercafé bij te wonen.

Tijdens de KlimClassic kregen de deelnemers 110 en 170 kilometer met respectievelijk 1300 of 2100 hoogtemeters door de Belgische Voerstreek en Ardennen voor de wielen. In het vernieuwde parcours waren diverse nieuwe beklimmingen opgenomen. Zo bedwongen de deelnemers dit jaar onder andere de Zusserdel, Chemin de la Lemmetrie en de Sur Steppes. Deelnemers die de 170 kilometer route reden kregen ook nog de kuitenbijter Bemelerberg als toetje voorgeschoteld.

De voorspelde regen bleef uit en met een temperatuur van 19 graden was het heerlijk fietsweer. Aangekomen op het sfeervolle finishplein in Maastricht ontvingen de deelnemers een welverdiende medaille als aandenken aan hun geweldige fietsprestatie!

De KlimClassic geldt als dé klimtocht van de We Are Cycling serie. Maar ook bij de Nederlandse Loterij NK Toertocht op zaterdag 29 juni zitten er de nodige hoogtemeters in het parcours. Kijk op www.wearecycling.nl voor een overzicht van alle tochten.