15e KlimClassic levert topdag voor duizenden deelnemers op

images

Meer dan 4.500 enthousiaste toerfietsers stonden aan het vertrek van de 15e editie van de KlimClassic. De compleet vernieuwde routes van 110 en 170 liepen traditiegetrouw door de Belgische Voerstreek en Ardennen. Met een aantal nieuwe beklimmingen kregen de fietsers respectievelijk 1.400 en 2.600 hoogtemeters voor de wielen.

Traditiegetrouw waren de weergoden de deelnemers op Hemelvaartsdag gunstig gestemd. Met een optimale fietstemperatuur van zo’n 17 graden was het uitstekend fietsweer. Het leverde maar liefst 2/3e van de deelnemers voldoende motivatie om te kiezen voor de langste afstand.  

Onderweg werd geklommen, gedaald, afgezien maar vooral genoten. Het genieten ging voor de deelnemers nog lang door op het festivalterrein bij de finish. Na de terechte beloning in de vorm van een gouden KlimClassic medaille, werden de avonturen uitgewisseld op het terras.

De KlimClassic geldt als de klimklassieker van de We Are Cycling serie. Zaterdag a.s. staat met de Classico Boretti de volgende We Are Cycling tocht gepland. In juni volgen de Midzomer Challenge, een ultieme wieleruitdaging op de langste dag van het jaar en de officiële toertocht van het NK Wielrennen. Kijk op www.wearecycling.nl voor een overzicht met alle tochten.

 De 16e KlimClassic wordt gehouden op Hemelvaartsdag 2019, donderdag 30 mei.