SFEERVOLLE 14E EDITIE

images

Vandaag stond de 14e editie van de KlimClassic op het programma. Met 5.000 deelnemers was dé klimklassieker van het voorjaar volledig uitverkocht. De deelnemers reden traditiegetrouw een uitdagend parcours door de heuvels van de Belgische Voerstreek en Ardennen.

Naast de vele wielertoeristen stonden ook voormalig Nederlands kampioenen Erik Dekker en Léon van Bon aan de start. Vanuit Maastricht konden zij kiezen voor een parcours van 110 of 170 kilometer. Onderweg vele beklimmingen waaronder Voie de Chars, Côte de Chambralles en La Redoute.

Hoewel de KlimClassic geen wedstrijd is kregen de deelnemers de kans om hun krachten te meten op een drietal beklimmingen met tijdwaarneming. Voor de beste klimmers en klimsters lag aan de finish een roze Giro trui te wachten. Een eerbetoon aan de eveneens uit Maastricht afkomstige Tom Dumoulin.

De KlimClassic is vanaf 2017 onderdeel van een serie van 7 toertochten. Organisator Dimitri Bonthuis van Golazo Nederland: ‘We zijn trots op het enthousiasme van de deelnemers. Na een uitverkochte KlimClassic kijken we uit naar Drenthe’s Mooiste, de Erik Dekker Classic op 11 juni.’

De 15e KlimClassic staat gepland op Hemelvaartsdag 10 mei 2018. De volledige Nederlandse wielerkalender van Golazo is te vinden op www.wearecycling.nl.