Nieuws

mei 2019

vrijdag 03.05.2019

Vernieuwd parcours KlimClassic 2019.jpg
Vernieuwd parcours voor de 16e KlimClassic met uitdagende nieuwe beklimmingen

Voor de 16e KlimClassic op Hemelvaartsdag 30 mei 2019 hebben we twee nieuwe routes die vol zitten met leuke en veelal onbekende beklimmingen. Zo starten de routes dit jaar anders en komt er al na 8 km een korte maar pittige klim van max 10,2%. Mooi om direct op te warmen. ūüí™

lees meer

maandag 13.05.2019

KlimClassic-2017-25-1024x683.jpg
KlimClassic en de Klassiekers

De naam zegt het al, KlimClassic. Klimmen is wat de wielersport klassiek maakt en wat we ieder jaar massaal opzoeken. De één in het hooggebergte, de ander op de korte pittige beklimmingen in Limburg, Vlaanderen of de Ardennen en weer andere renners zetten aan op iedere dijk in eigen land. Klimmen maakt fietsen leuk, het geeft een extra dynamiek aan de sport en geeft je de mogelijkheid jezelf tot het uiterste te drijven. In een eerder blog hebben we gesproken over wat belangrijk is tijdens het klimmen. In deze blog laten we je zien waarom fietsen met beklimmingen de sport nog klassieker maakt.

lees meer

donderdag 23.05.2019

WAC WIELERCAFÉ.jpg
We Are Cycling wielercafé op woensdagavond

Op de avond voor de KlimClassic (woensdag 29 mei) is er van 19.30 tot 21.30 een speciaal We Are Cycling wielercafé in de bar van het KlimClassic NH Hotel. Een gezellige wieleravond om vooruit te blikken op de 16e KlimClassic. Op het programma staan: - Live opname van de podcast van De Rode Lantaarn met special guest Timo Roosen (profrenner bij Jumbo Visma) - Klimtips van de Mountain High Chasers - Wielerquiz met mooie prijzen Ps. Het wielercafé is gratis voor KlimClassic deelnemers en deze gezellige opwarmer is perfect te combineren met het ophalen van je startbewijzen!

lees meer

vrijdag 24.05.2019

Parcoursverkenning 2.jpg (1)
KlimClassic parcoursverkenning met Mountain High Chasers

Afgelopen zondag fietsten Mountain High Chasers de nieuwe route van de KlimClassic 2019. Zoals dat lijkt te horen voor een lange tocht, slaap je een korte nacht. Maar hoe lekker is dat gevoel, fietsen achterop en nog een slok koffie nemen als de Limburgse heuvels opdoemen en een dagje klimmen op het punt van beginnen staat. We parkeren de auto en starten de 170 kilometer route in onze fietscomputers. Binnen no time zijn we het centrum van Maastricht uit en fietsen we Belgi√ę in.

lees meer

vrijdag 31.05.2019

kc19-8255.jpg
De klimfoto's van aktiefoto.nl staan online

Afgelopen Hemelvaartsdag was ook Aktiefoto weer aanwezig tijdens de 16e KlimClassic. Alle deelnemers zijn gefotografeerd bovenop Voie des Chars en Chemin de la Lemmetrie. Aktiefoto kan je foto leveren als digitaal bestand of als afdruk. Ook kun je een certificaat bestellen met hierin je naam, afstand en gereden tijd. Kijk dus snel op www.aktiefoto.nl en zie jezelf in aktie!

lees meer

vrijdag 31.05.2019

Klimclassic-MerlijnSpenkelink-2.jpg
Perfect klimweer tijdens de 16e KlimClassic

Hemelvaartsdag betekent klimmen tijdens dé Klimklassieker van het voorjaar. Enthousiast en zeer gemotiveerd stonden de toerfietsers vanochtend aan de start bij het NH Hotel in Maastricht voor de 16e editie van de KlimClassic. Een aantal deelnemers hadden zich de voorgaande avond optimaal voorbereid door het We Are Cycling wielercafé bij te wonen.

lees meer