Nieuws

maart 2018

vrijdag 02.03.2018

selectie (22).JPG
KLIMTIP 2 – DOSEREN

Bijna iedere fietser kan wel één klim hard omhoog rijden, de uitdaging van de KlimClassic zit vooral in de vele herhalende beklimmingen. In een tocht als de KlimClassic is het belangrijk om goed te doseren.

lees meer

donderdag 22.03.2018

klimclassic-wielerkleding-2018.jpg
Nieuwe KlimClassic wielerkleding nu bestelbaar!

Gaaf! Met dit nieuwe KlimClassic wielertenue fiets je de KlimClassic helemaal in style! Je kunt hem nu bestellen via het MyLaps inschrijfsysteem. Deze comfortabele wielerkleding is gemaakt door AGU met een uniek KlimClassic ontwerp. De kleding is van uitstekend materiaal dat transpiratievocht snel afvoert. De lycra mouwen zorgen voor een perfecte pasvorm en maximale bewegingsvrijheid.

lees meer

maandag 26.03.2018

selectie (6).jpg
KLIMTIP 3 – HOUDING

Een verkeerde houding zorgt voor spanning en blokkades in je lichaam. Het belemmert de bloedtoevoer naar je spieren en kan zelfs een blokkade vormen om vrij adem te halen. In beide gevallen kost het je lichaam meer moeite om voedingsstoffen en zuurstof bij je spieren te krijgen. Sommige renners (denk aan Pantani) klimmen met hun handen in de beugels. Alhoewel dit er wel heel spectaculair uitziet, is dit voor de meeste renners geen efficiënte klimhouding.

lees meer

donderdag 29.03.2018

Kaartje KlimClassic.jpg
Vernieuwd parcours voor de 15e KlimClassic

Met trots kunnen we melden dat we een nieuwe, attractieve aanloop naar de Belgische Ardennen hebben gevonden. Samen met de Belgische gemeentes hebben we kunnen bewerkstelligen dat de route van en naar de beklimmingen veel mooier is geworden.

lees meer