Event info

GOED VOORBEREID

  • Zorg vooraf voor een goed ontbijt
  • Vul thuis je bidon(s) voor de eerste kilometers
  • Kijk voorafgaand naar de weersvoorspellingen en pas je outfit hier op aan
  • Zorg dat je fiets in goede staat is
  • Zet de route alvast in je fietscomputer
  • Heb je de startbescheiden thuis ontvangen? Bevestig dan thuis alvast je stuurbordje en je rugnummer

 


STARTBESCHEIDEN

Heb je gekozen voor 'startbescheiden ophalen'? Dan ontvang je in de week van het evenement een email met meer informatie. 

Heb jij tijdens in inschrijven ervoor gekozen om jouw startbescheiden thuisbezorgd te krijgen. Dan zul je deze uiterlijk in de week van het evenement thuis ontvangen. Controleer of jouw adresgegevens nog kloppen door in te loggen op jouw dashboard

STARTEN IN WAVES

De start zal plaatsvinden in waves. Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke wave je wilt starten. Wil je wijzigen van wave, dan kun je dit zelf aanpassen (door in te loggen op jouw dashboard), mits de gewenste startwave nog niet is uitverkocht.

PROGRAMMA WOENSDAG 17 MEI

Tijd Activiteit
16.30 - 20.00 uur Afhalen startbescheiden

 

PROGRAMMA DONDERDAG 18 MEI

Tijd Activiteit
7.00 - 9.30 uur Afhalen startbescheiden
7.45 - 9.00 uur Startwaves 190 km
8.30 - 9.45 uur Startwaves 120 km
18.00 uur Sluiting finish

Onder voorbehoud van wijzigingen.


BEREIKBAARHEID START-FINISH

De KlimClassic start en finisht bij het NH Hotel in Maastricht. Overnacht in het NH Hotel of zorg dat je bijtijds van huis vertrekt zodat je op tijd kunt starten.

Met de trein
Station Maastricht-Randwyck ligt op 250 meter van de start en Maastricht Centraal Station op 2,5 km fietsen.

Met de auto
A2 – afrit 55, volg de borden MECC, Het MECC is gelegen naast het NH Hotel Maastricht.

Parkeren Start- Finish (P2 & P4)
KlimClassic deelnemers kunnen op de dag van het evenement (18 mei) parkeren tegen een gereduceerd tarief van €8,- per dag op de MECC parkeerterreinen P2 en P4. Volg de borden MECC, verkeersregelaars begeleiden je naar de parkeerterreinen. Let op: er kan alleen met pin betaald worden!

Voor parkeren langs de weg geldt het normaal geldende tarief. We raden aan om gebruik te maken van de officiële parkeergelegenheden. Parkeer niet op een grasveld of groenstrook. U riskeert hiermee een hoge boete.


We Care About Cycling

Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We willen hiermee bewustwording creëren bij onze deelnemers. We hebben dit vertaald in vijf duidelijke pictogrammen.

Tijdens een toertocht maken we gebruik van de openbare weg. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de prachtige omgeving waarin we fietsen.


Prachtige routes

Ons parcoursteam heeft twee prachtige routes uitgezet van 120 en 190 km. De splitsing van de routes vindt plaats na ongeveer 60 km. De routes zitten vol met uitdagende, veelal onbekende beklimmingen!

 

BEKIJK ROUTEKAART 


WE ARE CYCLING STRAVA CHALLENGE

De Strava Challenge is een competitief element waarbij je op basis van Strava tegen mede fietsers kunt strijden op een aantal uitdagende Strava klimsegmenten op het parcours!

  • Côte des 36 Tournants (op de 190 km)
  • Bois des Moines (120 en 190 km)
  • Hallembaye (terugweg 120 en 190 km)

Daag jezelf en je vrienden uit. Ben jij tijdens de KlimClassic de snelste man of vrouw op een van de geselecteerde segmenten? Dan krijg je na afloop een tof We Are Cycling winnaarspakket thuisgestuurd!

Hoe doe je mee?
Deelnemen is heel simpel. Word lid van onze We Are Cycling Strava club, geef tijdens de KlimClassic vol gas op de geselecteerde beklimmingen en zet na afloop je rit openbaar op Strava. We maken de winnaars bekend in de week na de KlimClassic.


VERZORGING ONDERWEG

We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je elke 40 / 50 km een verzorgingspost, waar je even rustig bij kunt komen en bij kunt tanken. Hier kun je je energieniveau een boost geven met onder andere koeken, vers fruit, sportdrank en sportvoeding van Amacx.

Verzorgingspost 1: Awans
Op de routes van 120 en 190 km
Open van 8.30 – 12.05u

Verzorgingspost 2: Amay
Op de route van 190 km
Open van 9.45 – 13.30u

Verzorgingspost 3: Flémalle
Op de routes van 120 en 190 km
Open van 09.45 – 16.00u

De finish in Maastricht sluit om 18.00u


Fotografie en aftermovie

Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het wielerfestival vast te leggen. Ook zal er een aftermovie gemaakt worden. In de week na afloop van de KlimClassic plaatsen we deze foto's op onze Facebookpagina.

Marathon Photos Live

Ook zullen er onderweg fotografen van Marathon Photos aanwezig zijn om foto's van de deelnemers te maken. Deze kun je achteraf via onderstaande button bekijken en bestellen.

Marathon Photos Live 


NA DE FINISH

Als deelnemer van de KlimClassic ontvang je bij de finish een welverdiende medaille als herinnering. Vervolgens kan je samen met je fietsvrienden nagenieten op het finish festival.

Op het finish festival is een dj aanwezig, er is eten en drinken en er zijn diverse stand. Dit jaar zijn onder andere onze partners Amacx en TrueKinetix aanwezig. 

BEWAAKTE FIETSENSTALLING

Uiteraard zorgen we ervoor dat je je fiets kunt stallen in de gratis bewaakte fietsenstalling bij start/finish. 

DOUCHEGELEGENHEID

Wil je douchen na afloop, dan kun je gebruik maken van de douches bij de Gym van het NH Hotel. De kosten hiervoor zijn €7,50 per persoon en dit is inclusief een handdoek en shampoo.